Κέντρο Πηλίου

Η Ελληνική Ανθρωπιστική Εταιρεία σχεδιάζει να ιδρύσει το Διεθνές Κέντρο Ανθρωπιστικών Ερευνών στο Κατηχώρι Πηλίου (Δήμος Πορταριάς) με σκοπό να λειτουργεί ως τόπος συζητήσεων και έρευνας εκπροσώπων διαφόρων τομέων της επιστήμης και ως χώρος οργανώσεως σεμιναρίων, συνεδρίων και διεθνών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς κυρίως μήνες, καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι σχετικές κτηριακές εγκαταστάσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω Κέντρο θα εξυπηρετεί τέσσερεις σκοπούς:

1)  Θα λειτουργεί ως τόπος συζητήσεων και έρευνας επιστημόνων διαφόρων περιοχών και ως χώρος οργανώσεως σεμιναρίων, συνεδρίων και διεθνών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες κυρίως, καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των τοπικών αρχών και πολιτιστικών σωματείων καθ΄όλο το έτος.

2)    Θα στεγάζει προγράμματα επιστημονικής επιμορφώσεως και ερευνών που θα διοργανώνει η Εταιρεία κατά τους θερινούς μήνες επί μονίμου βάσεως με τη συμμετοχή φοιτητών και ερευνητών από όλο τον κόσμο. Η οργάνωση των προγραμμάτων αυτών  είναι απαραίτητη, η δε  Εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού που επιθυμούν συνεργασία αυτού του είδους. Η δραστηριότητα αυτή της Εταιρείας μας έχει ζωή πολλών δεκαετιών χωρίς διακοπή. Απτό και αναμφισβήτητο δείγμα της  ικανότητας, αλλά και του γόνιμου έργου που ήδη έχει επιτελέσει η Εταιρεία αποτελεί το Σεμινάριο για ΄Ελληνες και Αμερικανούς φοιτητές στο Πήλιο που οργάνωσε σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Princeton το 1988. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ΄Ελληνες φοιτητές που πήραν μέρος στο σεμινάριο αυτό προχώρησαν σε μεταπτυχιακές σπουδές  με υποτροφίες και έλαβαν τα Διδακτορικά τους από κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έχουν δε τώρα εξελιχθεί σε καθηγητές ΑΕΙ της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

3)    Ο ευρύτερος χώρος της Θεσσαλίας έχει απόλυτη ανάγκη ενός Κέντρου όπως το παραπάνω, στο οποίο θα διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, επιστημονικά σεμινάρια και υψηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις.

4)    Ο Δήμος Πορταριάς, που ως τώρα απαρτίζετο από την Πορταριά, το Κατηχώρι, και άλλες δύο πρώην κοινότητες  της περιοχής,  Σταγιάτες και ΄Αλλη Μεριά, αλλά και ο ευρύτερος γεωγραφικός χώρος στον οποίον θα ενταχθεί ο παλαιός Δήμος με το σχέδιο  «Καλλικράτης», θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το κτήριο για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, κινηματογραφικών προβολών, θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων. Επίσης οι κάτοικοι, και ειδικότερα οι νέοι της περιοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πλούσια βιβλιοθήκη της Εταιρείας.

Advertisements
Δημοσιεύτηκε on 09/09/2010 at 10:40 πμ  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κέντρο Πηλίου  
Αρέσει σε %d bloggers: